ARV 332 – Kærbyvej-Holstebrovej

• Hustomter og hegnsforløb fra romersk og germansk jernalder. Anlæggene danner formentlig lokal nordgrænse for det samlede bebyggelsesområde i Mejlby, Ringkøbing. I den vestligste del af tracéet, vest for Holstebrovej, er fremkommet to ensartede gruber, hvoraf den ene indeholdt keramik fra sen yngre bronzealder/tidlig førromersk jernalder samt sort- og hvidbrændte, ikke-humane knogler. Ardspor er fremkommet flere steder. Desuden grøfter i mange forløb, dateringer antagelig middelalder-nyere tid. En af grøfterne vest for Holstebrovej indeholdt keramik fra førromersk jernalder. I tracéet er et stort antal hjulspor og hulveje blevet frilagt. De udgør lokalt vejforløb fra Nørby mellem Mejlby (Medelbÿe på kortet) mod Rindum. Det påviste vejforløb er stadig i brug på Conceptkortet fra 1790’erne, men er blevet sløjfet i forbindelse med udskiftningen.
  • Mejlby er en stor jernalderlokalitet i Ringkøbing. Se fx ARV 311, Mejlby 10 ved at finde punktet ved Rindum Mølleby på kortet. Alternativt søges på stednummer 180409 og lokalitetsnummer 109 på https://www.kulturarv.dk/fundogfortidsminder/Sog/

Info og beretning: https://www.kulturarv.dk/fundogfortidsminder/Lokalitet/241462/

Find os her:

Mail:

Telefon:

Se alle vores besøgssteder

Margit Hansen

1. april 2024

Rigtig interessant og spændende

Vi synes det var rigtig interessant og spændende at se hvordan man levede i gamle dage. Rigtig god oplevelse med det historiske vingesus fra en svunden tid.

Lene Baun

4. november 2023

Digtene i haven er vidunderlige

Du får en levende fortalt introduktion til museet om Kaj Munks liv, så du er klar til besøget. Digtene i haven er vidunderlige og caféen lige midt i museet med udsigt til vandet er unik.

Jennifer Müller

2. november 2023

Meget spændende

Meget spændende for unge og gamle.

Professor Tibatong

30. september 2023

Jeg vender tilbage hvert år!

Det bedste ved Hvide Sande: Fiskerie huset. Jeg vender tilbage hvert år!

A. J.

6. maj 2024

Vi havde det sjovt med bueskydning og bagning

Vi var 3 voksne og havde det sjovt med bueskydning og bagning af fladbrød. Folk der er meget søde og forklarer tingene meget godt. Husenes indre er autentisk genskabt med masser af forklaringer. Legepladsen er meget sjov, vi grinede meget, mens vi prøvede tingene.

Rüdiger Löhrke

26. april 2024

Smuk genskabt vikingelandsby

Lille rejse ind i fortiden. Smuk genskabt vikingelandsby med dens bygninger, vandmølle, vandingsbrønd og et kultsted. Der er også en dejlig legeplads for børn, bestemt et besøg værd.

Casper Norlander

30. oktober 2023

Meget hyggelig klitgård. Bestemt et besøg værd.

Erling W.

10. maj 2024

Fantastisk beliggenhed

Fantastisk beliggenhed, sørg for at gå til stranden og tage et billede af fyrtårnet op fra klitterne. Har også en god souvenirbutik, overraskende velassorteret med lokale delikatesser.

Jeannette Bischoff

27. april 2024

Smuk udsigt

Smuk udsigt fra fyret, fin modtagelse i butikken, en tur på stranden var meget behagelig. Næsten ingen vind og stadig pæne bølger. Værd at se.