Kaj Munks alsidige liv og virke

Lige præcis hér, hvor du placerer dine fodspor har Kaj Munk også placeret sine. Han har skrevet sine digte, skuespil og prædikener her i værelset, hvor du står. Han har plantet blå anemoner i haven, og har været betaget af selv samme udsigt over Nørresø som du også selv står og betragter. Velkommen på Kaj Munks Præstegård, hvor en spændende og unik historie venter jer. Kaj Munks alsidige liv og virke bliver formidlet i smukke rammer, som bestemt er et besøg værd. Hør om, hvordan Kaj Munk d. 4. januar 1944 blev det første offer for clearingmord i Danmark, da blev hentet af nazistiske bødler. Gå ind gennem selv samme dør og oplev præstegården, hvor Kaj Munk fik sin inspiration til digte, skuespil og prædiker. På “Digterruten” kan du lytte til Kaj Munks digte, imens du nyder naturen. Beplantningen i parken ved Kaj Munks Præstegård er begyndt i 1800-tallet og siden da har hver ny præst efterladt sit personlige præg: “(...)snart kan vi vente den glimrende Sommer”, som Kaj Munk ville have sagt det. Digterruten har altid åben, også selvom museet har lukket.

2. juni kl. 11:15: Introduktion til Kaj Munk

Se alle oplevelser

Planlæg dit besøg

Her er alt, hvad du har brug for at vide for at planlægge dit besøg på Kaj Munks Præstegård.

Se mere her

Det siger vores gæster

Erik Greffel

14. oktober 2022

Kaj Munks Præstegård

Informativt og spændende

Et historisk sted som alle burde besøge. Informativt og spændende

Karen Mølgaard

11. august 2022

Kaj Munks Præstegård

Vi kunne gå igennem udstillingen i ro og mag

Vi besøgte stedet en dejlig sommerdag. Der var kun få besøgende og vi kunne gå igennem udstillingen i ro og mag. Modtog inden vi gik ind på museet, en god information om hvordan vi skulle starte og bevæge os igennem museet. Vi sluttede af med at gå en tur i den store have og høre digte af Kaj Munk. Inden vi forlod stedet købte vi en is som vi nød på stedet.

Karsten Bach

11. marts 2021

Kaj Munks Præstegård

Spændende og dramatisk historie

Meget smukt og velrestaureret præstegård der er indrettet som museum og mindesmærke for Kaj Munk – her fortælles levende den spændende og dramatiske historie om præsten der ikke gik på kompromis og døde for sin overbevisning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn