Om Ringkøbing Museum
Ringkøbing Museum skriver sin historie tilbage til 1908, hvor en kreds af byens borgere stiftede en museumsforening. I 1922 havde de samlet penge og gamle sager, så de kunne bygge det nuværende museum.
I dag tæller museet desuden en tilbygning med udstillingrum og magasin i kælderen samt det gamle dommerkontor med smukke lyse udstillingsrum. Dommerkontoret er opført af arkitekten Ulrik Plesner, der satte sit præg på Ringkøbing i begyndelsen af 1900-tallet.
Udstillingerne på Ringkøbing Museum stiller skarpt på Anden Verdenskrig i Vestjylland. Du får en introduktion til danmarkshistoriens største byggeri: Betonkonstruktionerne langs Hitlers Atlantvold. Du møder bunkersoldaten Gerhard Saalfeld, der holdt 18-års fødselsdag i Houvigstillingen nordvest for Ringkøbing. Og du kommer op i de højere luftlag med de store britiske bombefly, der gjorde det danske luftrum usikkert og de tyske byer til et helvede på jord i 1943-45.
Ringkøbing Museum byder desuden på skiftende udstillinger. Det kan handle om den fjerne eller den knap så fjerne fortid, eller det kan være udstillinger i samarbejde med foreninger eller grupper i byen eller området.