17. april kl. 16:00: Rappelling

Se alle oplevelser

Vestkystruten

En cykeltur ved vestkysten byder på dufte af hybenbuske og saltvand, fuglekvidder i ørene og udsigt til lyngklædte klitter og det blågrønne hav. Her finder du de skønneste cykelruter i Jylland.

Vestkysten gemmer på de de mest charmerende cykelruter i Jylland. Hele vejen bliver alle sanser nemlig bombarderet af indtryk. Lyng og hybenroser sammen med fyr, havtorn og blåbær giver fine krydrede dufte. Hav og fjord giver forskellige dufte, og selvfølgelig dufter frisk fisk også.

Bølgeskvulp og fuglefløjt giver en dejlig lydkulisse helt ude på hedearealerne, hvor biler og mennesker ikke længere høres.

Læs mere

En international natursti

Vestkystruten er en natursti, som går hele vejen fra den dansk/tyske grænse til Skagen. Ja, faktisk er den en del af den 6000 kilometer lang rute The North Sea Cycle Route, som følger kysten i Danmark, Tyskland, Holland, England, Skotland, Norge, Sverige – og tilbage til Danmark, forbundet med færger mellem Holland/England, Skotland/Norge, Sverige/Danmark.

Hvide Sande og Søndervig

I Hvide Sande-området ligger cykelstien så tæt på klitterne som muligt. Nogle steder benyttes sommerhusvejene, og i Hvide Sande og Søndervig må man lige ind på asfaltvejen, for så at ramme cykelruten igen uden for bygrænsen. Turen fra Søndervig til Nymindegab er cirka 30-40 kilometer.

Den snor sig noget i terrænet, og man skal være opmærksom på, at det er en grussti, som egner sig bedst til cykler med brede dæk. 

Afhængig af, hvor man begynder sin rute, er der pause muligheder i Hvide Sande, Søndervig ved Lyngvig Fyr – eller på en skøn solskinsplet i læ for vestenvinden, siddende i det varme sand i klitterne.

Køb fordelskort

Platin

549 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person + 1 ledsager

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Guld

349 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Sølv

299 kr

14 dages fri adgang til 10 forskellige museer

1 person

20 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn