28. maj kl. 15:30: Fiskefodring

Se alle events

Akvarier

I Fiskeriets Hus finder du både et saltvands- og et ferskvandsakvarie.

I saltvandsakvariet kan du se de forskellige miljøer, fiskene lever i. Dyrenes leveområde er Nordsøen og især området ud for Hvide Sande.

I vores saltvandsakvarium kan du se et bredt udvalg af fisk og bunddyr fra Nordsøen. Vi har blandt andet spændende hajer, flotte pighvar og sjove fladfisk.

Akvarierne er en gengivelse af naturen med gemmesteder for fiskene i sandbund, bag sten eller vragstumper. Når du besøger akvariet, så prøv for eksempel at finde vores vraglevende berggylt. Den lever på vragrester på bunden af Nordsøen. Og kan du mon finde de næsten usynlige fladfisk skrubber og rødspætter? Eller gå på opdagelse efter pighvar og søtunge, som er superdygtige til at kamuflere sig på havbunden, så de ikke så let bliver opdaget af andre rovfisk.

Vores ål skal du absolut også se, når du er på besøg hos os. Samtidig kan du få fortalt den spændende historie om ålen. Hvor og hvor længe har den befundet sig på egnen, hvordan er den blevet fisket, hvad har man brugt den til? Kort sagt, hvilken betydning har ålen (haft) på egnen.

I vores klappebasin kan børn komme helt tæt på fisk, krabber og søstjerner. Det er rigtig sjovt at få en fornemmelse af fiskene og mærke dem – hvis man kan fange dem!

Børn kigger på fiskene i akvariet på Fiskeriets Hus

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer
Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn