18. juni kl. 11:00: Forår i vikingetiden

Se alle events
Vikinger på vikingemuseum viser deres håndværk

22. september 2023 kl. 11:00 - 22. september 2023 kl. 16:00

Septembers kølige vinde blæser ind over Bork Vikingehavn, og vikingerne er så småt begyndt på deres forberedelser til en lang og mørk vinter. Besøger I vikingerne i september, kan I opleve dem lave mad, sysle med deres håndværk eller måske er det den dag, de arbejder på deres skibe.

Oplev vikingernes håndværk
Vikingerne var dygtige til at garve dyrenes skind, og læder var et helt uundværligt materiale i vikingetiden. Oplev vikingerne, når de arbejder med læder og få et indtryk af alt det, som vikingerne forarbejdede læder til. Prøv også selv at gribe værktøjet og prøve at arbejde med læderet selv, og så kan I få et flot minde fra vikingetiden med hjem.

Vikingerne tilbereder årstidens råvarer over bål
En stor del af vikingernes dagligdag bruges på tilberedning af mad. Årstidens råvarer skal indsamles og anvendes eller konserveres til vinteren. Brødet skal bages i langhusets store grubeovn, og supper og grød simre over langilden. Mød vikingerne, der er i gang med madlavningen, og I kan også selv bage et fladbrød over bål.

Skyd med bue og pil
Efteråret er også tiden for jagt, og vikingerne trænede deres færdigheder med bue og pil, så de kunne ramme plet, når vildsvin og rådyr kom inden for skudvidde. Er I klar på at udfordre jer selv, kan I også gribe buen og se om I kan ramme plet.

Kort til oplevelser
Har I lyst til at prøve de forskellige vikingeaktiviteter, så kan der købes et Oplevelseskort i butikken.

A. J.

6. maj 2024

Vi havde det sjovt med bueskydning og bagning

Vi var 3 voksne og havde det sjovt med bueskydning og bagning af fladbrød. Folk der er meget søde og forklarer tingene meget godt. Husenes indre er autentisk genskabt med masser af forklaringer. Legepladsen er meget sjov, vi grinede meget, mens vi prøvede tingene.

Rüdiger Löhrke

26. april 2024

Smuk genskabt vikingelandsby

Lille rejse ind i fortiden. Smuk genskabt vikingelandsby med dens bygninger, vandmølle, vandingsbrønd og et kultsted. Der er også en dejlig legeplads for børn, bestemt et besøg værd.

Erna Menzel

24. april 2024

Et vidunderligt besøg

Det var et vidunderligt besøg! Meget er forklaret med stor tålmodighed, hver medarbejder tager meget tid! Et meget smukt designet anlæg!