14. april kl. 11:00: Forår i vikingetiden

Se alle oplevelser

01. september 2023 kl. 11:00 - 01. september 2023 kl. 16:00

Septembers kølige vinde blæser ind over Bork Vikingehavn, og vikingerne er så småt begyndt på deres forberedelser til en lang og mørk vinter. Besøger I vikingerne i september, kan I opleve dem lave mad, sysle med deres håndværk eller måske er det den dag, de arbejder på deres skibe.

Oplev vikingernes håndværk
Vikingerne var dygtige til at garve dyrenes skind, og læder var et helt uundværligt materiale i vikingetiden. Oplev vikingerne, når de arbejder med læder og få et indtryk af alt det, som vikingerne forarbejdede læder til. Prøv også selv at gribe værktøjet og prøve at arbejde med læderet selv, og så kan I få et flot minde fra vikingetiden med hjem.

Vikingerne tilbereder årstidens råvarer over bål
En stor del af vikingernes dagligdag bruges på tilberedning af mad. Årstidens råvarer skal indsamles og anvendes eller konserveres til vinteren. Brødet skal bages i langhusets store grubeovn, og supper og grød simre over langilden. Mød vikingerne, der er i gang med madlavningen, og I kan også selv bage et fladbrød over bål.

Skyd med bue og pil
Efteråret er også tiden for jagt, og vikingerne trænede deres færdigheder med bue og pil, så de kunne ramme plet, når vildsvin og rådyr kom inden for skudvidde. Er I klar på at udfordre jer selv, kan I også gribe buen og se om I kan ramme plet.

Kort til oplevelser
Har I lyst til at prøve de forskellige vikingeaktiviteter, så kan der købes et Oplevelseskort i butikken.

Pamela Gaines

22. november 2023

Absolut et besøg værd

Meget rart og informativt. Absolut et besøg værd med eller uden børn!

Juliane Theus

Vi kan kun anbefale det

Rigtig hyggelig vikingelandsby med en hyggelig café. Der er medarbejdere til stede i husene, som gerne giver forklaringer. Til vores glæde er den også på tysk, hvilket ikke kan forventes i et fremmed land. Den lille butik, der også fungerer som billetkontor, byder på smykker og hverdagsting.

Andreas Schmidt

9. november 2023

Meget cool vikingelandsby

Meget cool vikingelandsby med mange attraktioner. Vi kunne lave bueskydning, bage brød og meget mere. Du får også en masse information om vikingetiden og skuespillerne er meget autentiske. Du kan endda finde en smedebutik her. Vi kan kun anbefale det, et besøg er det værd.

Christian Pingel

31. oktober 2023

Imponerende rekonstruktion

Imponerende rekonstruktion af en vikingelandsby, som du kan røre ved. Der er sjove aktiviteter (f.eks. bueskydning, lædertaske og armbåndsfremstilling) for børn (omkring 4 til 14 år). Vi brugte godt 4 til 5 timer på at udforske alt i fred og lave aktiviteterne med børnene. Hvis du er lokal og interesseret i vikinger, bør du ikke gå glip af dette højdepunkt!

Michael Wandzik

26. oktober 2023

Fantastisk sted

Fantastisk sted at lære mere om vikingerne og hvordan de levede. Vi nød besøget, og ungerne hyggede sig med at lave stearinlys, punge og et armbånd.

Silvia Rosenberger

3. oktober 2023

Stor sans for detaljer

Levende danmarkshistorie at opleve og deltage i. Med stor sans for detaljer. Super interessant og underholdende for alle aldre.

Heiko Puppe

26. august 2023

Højt anbefalet!

Super spændende og autentisk indblik i vikingernes liv. Voksne kan lære meget, og børn kan opdage meget gennem leg. Vi bagte brød, lavede armbånd og guldposer og løftede en masse håndvægte. Højt anbefalet!

Daniel Roy Röttger

24. august 2023

Absolut et besøg værd!

Masser af forskellige informative stationer, herunder blandt andet en kopi af en "dragebåd" (som du kan komme ind i!), et vikingeritualsted og en vandmølle. Også masser af aktiviteter til børn. Absolut et besøg værd!