Indlæser Begivenheder

14. april kl. 11:00: Forår i vikingetiden

Se alle oplevelser

Lokes aften

17. oktober 2023 kl. 18:30 - kl. 21:00

Tør du tilbringe en aften i Hel…?

Når mørket er skyllet ind over Bork Vikingehavn torsdag d. 19. oktober, kan I opleve vikingetidens mest dystre sider. På denne mystiske aften udviskes grænserne mellem de levende og dødes verdener, og porten til dødsriget Hel står på vid gab…

Når en viking dør i kamp, ender de i Asgård, hvor Odin regerer. Krigsgudinden Freja og Odin selv deler de mange faldne mellem sig, halvdelen hos Freja i Folkvang og den anden halvdel hos Odin i Valhal. Hver dag kæmper vikingerne og hver nat fester de: det ideelle vikingeliv! Men de, der ikke dør i kamp ender i dødsriget hos Lokes datter Hel. I dødsriget er det glædesløst og mørkt. Er det sørgeligt, eller er det blot endnu en side af livet? Når mørket har lagt sig denne aften åbnes grænserne, så I kan selv rejse mellem vikingernes dødsriger.

En aften med mørke og mystik

I løbet af aftenen kan I møde vikingernes vølve, der kan spå i runer og være med, når hun udfører et rituelt blót. I vikingehusene kan I høre fortællinger om vikingernes liv ved ildens skær. Og i mørket mellem husene, kan I møde vikinger og andre mytiske personer, der bevæger sig mellem dødsrigerne. I vikingehallen kan I få varmen og lidt at spise, inden I igen begiver jer ud i mørket. 

Rejs til dødsriget

Dødsrigets herskerinde er Hel, Lokes datter. Ser du hende fra den ene side er hun smuk, men lad dig ikke forblænde, for vender hun den anden side til er ansigtet dødt og råddent. Hel er også søster til Midgårdsormen og Fenrisulven, der hyler i mørket og afventer Ragnarok. Tør du tilbringe en aften i Hel?

Det siger vores gæster

Pamela Gaines

22. november 2023

Bork Vikingehavn

Absolut et besøg værd

Meget rart og informativt. Absolut et besøg værd med eller uden børn!

Juliane Theus

16. november 2023

Bork Vikingehavn

Vi kan kun anbefale det

Rigtig hyggelig vikingelandsby med en hyggelig café. Der er medarbejdere til stede i husene, som gerne giver forklaringer. Til vores glæde er den også på tysk, hvilket ikke kan forventes i et fremmed land. Den lille butik, der også fungerer som billetkontor, byder på smykker og hverdagsting.

Andreas Schmidt

9. november 2023

Bork Vikingehavn

Meget cool vikingelandsby

Meget cool vikingelandsby med mange attraktioner. Vi kunne lave bueskydning, bage brød og meget mere. Du får også en masse information om vikingetiden og skuespillerne er meget autentiske. Du kan endda finde en smedebutik her. Vi kan kun anbefale det, et besøg er det værd.

Christian Pingel

31. oktober 2023

Bork Vikingehavn

Imponerende rekonstruktion

Imponerende rekonstruktion af en vikingelandsby, som du kan røre ved. Der er sjove aktiviteter (f.eks. bueskydning, lædertaske og armbåndsfremstilling) for børn (omkring 4 til 14 år). Vi brugte godt 4 til 5 timer på at udforske alt i fred og lave aktiviteterne med børnene. Hvis du er lokal og interesseret i vikinger, bør du ikke gå glip af dette højdepunkt!

Michael Wandzik

26. oktober 2023

Bork Vikingehavn

Fantastisk sted

Fantastisk sted at lære mere om vikingerne og hvordan de levede. Vi nød besøget, og ungerne hyggede sig med at lave stearinlys, punge og et armbånd.

Silvia Rosenberger

3. oktober 2023

Bork Vikingehavn

Stor sans for detaljer

Levende danmarkshistorie at opleve og deltage i. Med stor sans for detaljer. Super interessant og underholdende for alle aldre.

Heiko Puppe

26. august 2023

Bork Vikingehavn

Højt anbefalet!

Super spændende og autentisk indblik i vikingernes liv. Voksne kan lære meget, og børn kan opdage meget gennem leg. Vi bagte brød, lavede armbånd og guldposer og løftede en masse håndvægte. Højt anbefalet!

Daniel Roy Röttger

24. august 2023

Bork Vikingehavn

Absolut et besøg værd!

Masser af forskellige informative stationer, herunder blandt andet en kopi af en "dragebåd" (som du kan komme ind i!), et vikingeritualsted og en vandmølle. Også masser af aktiviteter til børn. Absolut et besøg værd!

Spar penge – køb fordelskort

Platin

549 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person + 1 ledsager

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Guld

349 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Sølv

299 kr

14 dages fri adgang til 10 forskellige museer

1 person

20 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på dagsbilletter til Universe

Mere info

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn