Kom helt tæt på en mølle!

 

Når du besøger stranden i Hvide Sande, kan du nærmest ikke undgå at lægge mærke til de tre store vindmøller, der står der. Hver mølle er 150 meter høj – hvilket er ca. det samme som 28 giraffer eller 790 liter mælk stående ovenpå hinanden. Det er svært at forestille sig, ikke?

Besøg stedet og udnyt, at I her kan komme helt tæt på de store vindmøller. Hvordan føles det for eksempel at stå lige under en vindmølle, når de store vinger drejer rundt? Og hvordan lyder det, når vingerne svinger? Det kan du finde ud af ved at tage et smut forbi og opleve de imponerende konstruktioner helt tæt på.

Find vindmøllerne ved at køre efter HVS Vindmøller Parkeringsplads, 6960 Hvide Sande, så kan du se dem fra parkeringspladsen.

Er møllerne ikke i gang med at producere strøm, selvom det blæser?

I Vestjylland – og i Danmark generelt – vil vi gerne have så meget CO2 neutralt strøm som muligt. Derfor vil vi rigtig gerne bruge strøm, der kommer fra vindmøller. Det betyder, at vindmøllerne er produceret, så de selv ved en let brise kan producere strøm nok til spidsbelastningsperioderne.
Det betyder dog også, at vindmøllerne så overproducerer strøm, når der er kraftig vind og et lavt forbrug af strøm.

Det overskydende strøm bliver sendt til andre steder i landet, hvor der ikke kan produceres nok strøm, eller til Nordtyskland. Nogle gange bliver der dog alligevel produceret for meget, og derfor bliver vindmøllerne ind imellem standset. Der arbejdes dog på at finde andre måder, hvorpå man kan udnytte alt den strøm, der produceres, så vindmøllerne ikke behøver blive standset så ofte.

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer
Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn