Er i klar til at tage på opdagelse ind i naturen?

På vores ekspeditionsoplevelse kan hele familien rejse sammen ind i naturen og udforske forskellige temaer.

Med nysgerrighed og gå-på mod som nogle af jeres vigtigste redskaber, klæder vores ekspeditioner jer på til at se på naturen på en helt anden måde og til at tage ud i naturen og udforske den på egen hånd bagefter.

Via sjove og lærerige opgaver bliver I klogere på nogle af de mange spændende opdagelser, der gemmer sig i naturen.

Vores ekspeditionsledere står klar til at guide jer og sørge for, at I får de bedste forudsætninger for en god oplevelse. Ekspeditionslederne vil naturligvis også gøre, hvad de kan for at svare på jeres spørgsmål om den vestjyske natur og de opdagelser, I gør jer på ekspeditionerne.

Hver ekspedition har sit helt eget tema, og I kan frit vælge, om I vil udforske en, to eller alle tre af vores ekspeditioner.

Køb dagsbillet

Spis naturen

Vi mennesker har altid levet af naturen, og det var en afgørende del af hverdagen for vores forfædre at finde deres føde på heden, stranden og i skoven. I dag kan naturen og dens naturlige spisekammer dog godt føles fjern for mange af os. Det skal der laves om på.

På ekspeditionen ‘Spis naturen’ udforsker I derfor, hvor mange spiselige planter der egentlig findes i naturen omkring os. Måske har I mod på at smage på noget af det?

Mad og råvarer på Naturkraft

Styrk biodiversiteten

På ekspeditionen ‘Styrk biodiversiteten’ går I på opdagelse i biodiversiteten i den vestjyske natur. Kom helt tæt på de insekter, der lever i vandet og på landet, og lær, hvordan I kan hjælpe dem med at finde egnede steder at bo.

Vindens kræfter

I årtusinder har mennesker forsøgt at udnytte vindens kræfter, og i dag er vindkraft en vigtig del af den grønne omstilling. 

På ekspeditionen ‘Vindens kræfter’ går I på opdagelse i vindkraftens historie og bliver klogere på vindens styrke, og hvordan man bedst udnytter den.

Praktisk information

Alle aktiviteter i Naturkraft er inkluderet i entréen, så når den er betalt, kan I frit tage på alle de ekspeditioner, I har lyst til. Vores ekspeditionsledere vil guide jer, og udlevere det korrekte udstyr, så I kommer godt af sted. Udover en masse viden, så får I også nogle håndgribelige værktøjer med hjem, så I kan fortsætte jeres udforskning af den vestjyske natur.

For at starte en ekspedition, går I bare over til Basecampen, hvor vores ekspeditionsleder venter på jer, udleverer et ekspeditionskort til jer, og fortæller, hvordan I starter.

I kan selv vælge, hvilke ekspeditioner I vil tage på og i hvilken rækkefølge.

God tur!

Køb dagsbillet

Ta’ selv på ekspedition ud i naturen!

Når I har været på ekspedition ind i naturen her på Naturkraft, er I rustet til at tage på jeres egne ekspeditioner ud i den vestjyske natur.

Find inspiration til, hvor I kan tage hen for at udforske forskellige typer af natur. I kan naturligvis også tage på ekspedition helt på egen hånd, og finde jeres egne, spændende ekspeditionssteder.

 

Se turforslag

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer
Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn