14. april kl. 11:00: Vestjylland i fugleperspektiv

Se alle oplevelser

Sommerferieprogram

24. juni 2023 kl. 10:00 - 24. juni 2023 kl. 16:30

Gå på opdagelse i vindkraftens historie i Naturkraft

Årets nyhed i Naturkraft er en helt ny fulldome oplevelse, der tager jer med på en rejse tilbage i vindkraftens historie og ind i fremtiden. Der har været vindmøller i Vestjylland siden middelalderen – endda lige der, hvor Naturkraft ligger i dag, og der bygges stadig vindmøller i Vestjylland. Netop nu rejses der kæmpe havvindmøller på Vesterhavet ikke langt fra Ringkøbing, hvor den moderne vindkraft havde sin begyndelse.

Hele familien kan også opleve det store show om vind, tage på ekspedition om vind og mærke vindens kræfter på egen krop eller gå på opdagelse i udstillingen, der sætter spot på vindkraftens historie set fra Vestjylland. Kom til vindshow og se hvordan vinden opstår, hvordan vinden kan lave kolbøtter, når den støder ind i noget, og hvordan vi mennesker kan bruge vindmøller til at høste den grønne energi, som vinden bærer på.

Tag på ekspedition i den vestjyske natur

Bliv insekthjelper

10.00-16.30

Kan du bygge noget, der kan holde til vestenvind og storme?

10.00-16.30

Bag dit helt eget urtebrød

Grav som arkæologerne

13:00 – Tysk

Show om Vindens kræfter

14:00 – Dansk

Show om Vindens kræfter

Der er også mange oplevelser indenfor

Selvom solen skinner, så er der også dage, hvor vejret er mest til indendørs hygge. I Naturkraft kan du også komme ind i tørvejret. Gå på opdagelse i vores udstilling om vindkraft og vedvarende energi, og se om du kan skabe balance mellem den energi, der produceres, og den energi vi bruger. Gå en tur rundt om Livets træ, hvor I oplever årets gang på 12 minutter.

Sascha Müller

10. august 2023

Oplev naturens kraft på en legende måde

Ideen om at opleve naturens kraft på en legende måde og kombinere det hele med små hands-on aktiviteter er fantastisk. Vi tilbragte 4 timer her og havde det godt.

F Kopp

4. august 2023

Kan varmt anbefales

Temaer om miljø og natur er smukt implementeret! Fra helt små børn til voksne er der noget for enhver smag. Lækre snacks, fantastisk arkitektur og ekstremt venligt personale, der er i godt humør selv i meget dårligt vejr! Meget fin lille ting: der er en gratis tørretumbler, hvis et barn falder i vandet! Kan varmt anbefales!

Alexander Fuchs

28. juli 2023

Dagen fløj afsted

Meget flot anlæg med sans for detaljer. Der er noget for enhver smag, stor som lille. Dagen fløj afsted, med forskningsekspeditioner, fremstilling af vindmøller, bagning af urtebrød og masser af muligheder for at lære om naturens kræfter på en legende måde. Vi havde det rigtig sjovt og kan varmt anbefale dette virkelig smukke frilandsmuseum.