19. juni kl. 13:00: Hjælp hedens biodiversitet

27. september 2023 kl. 10:00 - 27. september 2023 kl. 16:00

Ny Full Dome Experience om vindkraft

Alle dage kl. 10:00-16:00

En af Naturkrafts karakteristiske kupler er nu omdannet til en ny full dome oplevelse. Når I har sat jer til rette, slukkes lyset og kuplen bliver et kæmpe lærred over jer. I bliver nu taget med på en rejse i vindkraftens historie. Fra det første vindpust til den grønne fremtid. Fra den middelalderlige stubmølle, der blev fundet i området, hvor Naturkraft ligger i dag, til de hollandske vindmøller, der blev rejst rundt om Ringkøbing Fjord. Historien tager jer også med på det vestjyske vindeventyr: de første pionerer og deres drøm om grøn energi. Det hele slutter med glimt ind i fremtiden. Efter filmen kan I opleve en udstilling med stubmøllens kværnsten, hvor I kan komme tæt på de store vindmøllers mekaniske dele og med ud på Nordsøen til fremtidens havmøller.

Byg med naturen

Alle dage kl. 10:00-12:30

Kan du bygge noget, der kan holde til vestenvinden?

Når man har skullet bygge huse, vindmøller og andre konstruktioner, så har man altid skullet have naturens kræfter i mente, når man har bygget her i Vestjylland, for hvis det man byggede, ikke kunne holde til Vestenvinden eller eventuelle oversvømmelser, så holdt man ikke længe på Vestkysten.

Hver dag, kan du og din familie prøve kræfter med at bruge naturens ressourcer til at bygge noget selv, der kan modstå naturens kræfter!

Bag dit eget urtebrød

Alle dage kl. 13:30-15:30

Vi har samlet årstidens skud og lavet lækkerier af dem. Kom forbi vores bålplads, hvor vi har tændt op, så du kan bage dit eget urtebrød, mens du hører om, hvordan du og din familie selv kan samle urter, når I tager ud i den vestjyske natur næste gang.

Grav som arkæologerne

Alle dage kl. 10-15:30

Bevæbn dig selv med en skovl og en børste og forsøg dig frem på din allerførste udgravning i Naturkrafts store sandkasse. Måske er du heldig at finde nogle knogler, potteskår eller andre interessante ting som kan spores til Vestjyllands fortid – men hov, der er måske også nyere ting efterladt fra vores tid?!

Tag på ekspedition i den vestjyske natur:

Alle dage 10:00 – 16:00

Kom med på ekspedition og oplev den vestjyske naturs fascinerende fænomener. Gennem små forsøg og opgaver udforsker du naturelementer, som vand, vind og temperatur. Bevæbnet med det rigtige grej og en stor portion nysgerrighed venter der dig sjove aktiviteter, når du tager på ekspedition i Naturkraft.

Som bevis på at du har gennemført din ekspedition, kan du lave din egen badge, som du kan sætte på tøjet eller skoletasken.

Japhia Gottschalk

8. april 2024

Et skønt udflugtsmål

Et skønt udflugtsmål, hvor store og små kan hygge sig og tilegne sig viden på samme tid. Alt er så smukt vedligeholdt, stilfuldt og fornuftigt. Mad og drikkevarer i cafeen var fremragende.