Indlæser Begivenheder

19. juni kl. 13:00: Hjælp hedens biodiversitet

Se alle events

Septemberprogram

24. september 2023 kl. 10:00 - 24. september 2023 kl. 16:00

Ny Full Dome Experience om vindkraft

Alle dage kl. 10:00-16:00 

En af Naturkrafts karakteristiske kupler er nu omdannet til en ny full dome oplevelse. Når I har sat jer til rette, slukkes lyset og kuplen bliver et kæmpe lærred over jer. I bliver nu taget med på en rejse i vindkraftens historie. Fra det første vindpust til den grønne fremtid. Fra den middelalderlige stubmølle, der blev fundet i området, hvor Naturkraft ligger i dag, til de hollandske vindmøller, der blev rejst rundt om Ringkøbing Fjord. Historien tager jer også med på det vestjyske vindeventyr: de første pionerer og deres drøm om grøn energi. Det hele slutter med glimt ind i fremtiden. Efter filmen kan I opleve en udstilling med stubmøllens kværnsten, hvor I kan komme tæt på de store vindmøllers mekaniske dele og med ud på Nordsøen til fremtidens havmøller.

Byg med naturen

Alle dage kl. 10:00-12:30

Kan du bygge noget, der kan holde til vestenvinden? 

Når man har skullet bygge huse, vindmøller og andre konstruktioner, så har man altid skullet have naturens kræfter i mente, når man har bygget her i Vestjylland, for hvis det man byggede, ikke kunne holde til Vestenvinden eller eventuelle oversvømmelser, så holdt man ikke længe på Vestkysten. 

Hver dag, kan du og din familie prøve kræfter med at bruge naturens ressourcer til at bygge noget selv, der kan modstå naturens kræfter! 

Bag dit eget urtebrød 

Alle dage kl. 13:30-15:30

Vi har samlet årstidens skud og lavet lækkerier af dem. Kom forbi vores bålplads, hvor vi har tændt op, så du kan bage dit eget urtebrød, mens du hører om, hvordan du og din familie selv kan samle urter, når I tager ud i den vestjyske natur næste gang. 

Grav som arkæologerne

Alle dage kl. 10-15:30

Bevæbn dig selv med en skovl og en børste og forsøg dig frem på din allerførste udgravning i Naturkrafts store sandkasse. Måske er du heldig at finde nogle knogler, potteskår eller andre interessante ting som kan spores til Vestjyllands fortid – men hov, der er måske også nyere ting efterladt fra vores tid?!

Tag på ekspedition i den vestjyske natur:

Alle dage 10:00 – 16:00

Kom med på ekspedition og oplev den vestjyske naturs fascinerende fænomener. Gennem små forsøg og opgaver udforsker du naturelementer, som vand, vind og temperatur. Bevæbnet med det rigtige grej og en stor portion nysgerrighed venter der dig sjove aktiviteter, når du tager på ekspedition i Naturkraft. 

Som bevis på at du har gennemført din ekspedition, kan du lave din egen badge, som du kan sætte på tøjet eller skoletasken. 

Det siger vores gæster

Finn Barteld

3. maj 2024

Naturkraft

Fedt udført og et sjovt sted

Meget flot museum. Fedt udført og et sjovt sted med masser af små informationer til voksne og børn. Livets træ og vindmaskinen er et stort højdepunkt. Hunde er også tilladt, hvilket var rart for os alle.

Michael Radke

25. april 2024

Naturkraft

Fantastisk

En fantastisk mulighed for børn at lære om vands og vindens kredsløb. Det er værd at bruge en dag der.

Japhia Gottschalk

8. april 2024

Naturkraft

Et skønt udflugtsmål

Et skønt udflugtsmål, hvor store og små kan hygge sig og tilegne sig viden på samme tid. Alt er så smukt vedligeholdt, stilfuldt og fornuftigt. Mad og drikkevarer i cafeen var fremragende.

Mosida M

16. november 2023

Naturkraft

Meget at lege og opdage

Et smukt anlagt område, der er meget at lege og opdage udenfor. Udstillingerne i hovedbygningen er interessante og børnevenlige. De ekstra tilbud er også mangfoldige og nøje planlagt. Personalet var altid søde og hjælpsomme. Vi kommer gerne tilbage!

Jessika

27. oktober 2023

Naturkraft

Fantastisk hands-on museum

Fantastisk hands-on museum for unge og gamle om emnet energi fra sol, vind og vand. Stort eventyr udendørs område med mange stationer. Indenfor er der mange legehjørner og animerede installationer. Venligt personale. Velegnet til små børn. Vi var begejstrede!

Swen Ressel

11. oktober 2023

Naturkraft

Et must i enhver feriekalender

Meget fint, forklarer sammenhængene i naturen for unge og gamle. Menneskets indflydelse på miljøet, processerne i naturen - hvordan alting uundgåeligt hænger sammen og er afhængigt af hinanden. Et must i enhver feriekalender.

Kathrin Küsel

8. september 2023

Naturkraft

Meget, meget flot

Meget, meget flot. Et ret lille område, men har meget at byde på. Og det appellerer faktisk til alle aldersgrupper. Vi var der med vores 13-årige søn og havde en meget, meget hyggelig morgen. At vores hund fik lov til at tage med os overalt, toppede det hele.

Dana Völker

5. september 2023

Naturkraft

Vil med glæde vende tilbage

Super interessant park, masser af sjov for unge og gamle, aktiv og varieret. 3 1/2 time var ikke nok til alt, så tag god tid med, der er også mulighed for picnic på stedet. Stærkt anbefalet, hver en øre værd og vil med glæde vende tilbage!

Spar penge – køb fordelskort

Platin

549 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person + 1 ledsager

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på en almindelig dagsbillet til Universe

Mere info

Guld

349 kr

12 måneders fri adgang til 10 museer

1 person

50 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på en almindelig dagsbillet til Universe

Mere info

Sølv

299 kr

14 dages fri adgang til 10 forskellige museer

1 person

20 % rabat på børnebilletter til Naturkraft og Fiskeriets Hus

50% rabat på en almindelig dagsbillet til Universe

Mere info

Ringkøbing Fjord Museer

Gør historien levende på 10 museer

Få fri adgang til alle museer
Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus

Naturkraft

Naturkraft

Skjern Vindmølle

Skjern Vindmølle

Skjern Reberbane

Skjern Reberbane

Ringkøbing Museum

Ringkøbing Museum

Provstgaards Jagthus

Provstgaards Jagthus

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Kaj Munks Præstegård

Kaj Munks Præstegård

Bundsbæk Mølle

Bundsbæk Mølle

Abelines Gaard

Abelines Gaard

Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn