18. september 2023 kl. 10:00 - 18. september 2023 kl. 16:00

Ny Full Dome Experience om vindkraft

Alle dage kl. 10:00-16:00

En af Naturkrafts karakteristiske kupler er nu omdannet til en ny full dome oplevelse. Når I har sat jer til rette, slukkes lyset og kuplen bliver et kæmpe lærred over jer. I bliver nu taget med på en rejse i vindkraftens historie. Fra det første vindpust til den grønne fremtid. Fra den middelalderlige stubmølle, der blev fundet i området, hvor Naturkraft ligger i dag, til de hollandske vindmøller, der blev rejst rundt om Ringkøbing Fjord. Historien tager jer også med på det vestjyske vindeventyr: de første pionerer og deres drøm om grøn energi. Det hele slutter med glimt ind i fremtiden. Efter filmen kan I opleve en udstilling med stubmøllens kværnsten, hvor I kan komme tæt på de store vindmøllers mekaniske dele og med ud på Nordsøen til fremtidens havmøller.

Byg med naturen

Alle dage kl. 10:00-12:30

Kan du bygge noget, der kan holde til vestenvinden?

Når man har skullet bygge huse, vindmøller og andre konstruktioner, så har man altid skullet have naturens kræfter i mente, når man har bygget her i Vestjylland, for hvis det man byggede, ikke kunne holde til Vestenvinden eller eventuelle oversvømmelser, så holdt man ikke længe på Vestkysten.

Hver dag, kan du og din familie prøve kræfter med at bruge naturens ressourcer til at bygge noget selv, der kan modstå naturens kræfter!

Bag dit eget urtebrød

Alle dage kl. 13:30-15:30

Vi har samlet årstidens skud og lavet lækkerier af dem. Kom forbi vores bålplads, hvor vi har tændt op, så du kan bage dit eget urtebrød, mens du hører om, hvordan du og din familie selv kan samle urter, når I tager ud i den vestjyske natur næste gang.

Grav som arkæologerne

Alle dage kl. 10-15:30

Bevæbn dig selv med en skovl og en børste og forsøg dig frem på din allerførste udgravning i Naturkrafts store sandkasse. Måske er du heldig at finde nogle knogler, potteskår eller andre interessante ting som kan spores til Vestjyllands fortid – men hov, der er måske også nyere ting efterladt fra vores tid?!

Tag på ekspedition i den vestjyske natur:

Alle dage 10:00 – 16:00

Kom med på ekspedition og oplev den vestjyske naturs fascinerende fænomener. Gennem små forsøg og opgaver udforsker du naturelementer, som vand, vind og temperatur. Bevæbnet med det rigtige grej og en stor portion nysgerrighed venter der dig sjove aktiviteter, når du tager på ekspedition i Naturkraft.

Som bevis på at du har gennemført din ekspedition, kan du lave din egen badge, som du kan sætte på tøjet eller skoletasken.

Alexander

14. juli 2024

Jeg elsker at være her

Jeg elsker at være her med mine børn og hele tiden lave nye eksperimenter. Meget flot anlæg.

13. juli 2024

Et smukt og interessant besøg

Et smukt og interessant besøg med vores børn. Vi gik på opdagelse udenfor og nyder at lave brød på pinde med krydderurter fra haven.

Mara

8. juli 2024

Vi er simpelthen begejstrede!

Vi var der i dag og er simpelthen begejstrede! Vi voksne og de to børn (6 & 12 år) havde det fantastisk. Denne udflugt er en klar anbefaling til alle! Tip: tag MASSER af tid med. Der er meget at opdage.

Joerg

29. juni 2024

Super flot, for børn og voksne, bestemt et besøg værd.

Sandra

24. juni 2024

Super god til unge og gamle!

Super god til unge og gamle! Vi var her for anden gang med 2 børn (4 og 9), og da de til sidst blev spurgt om, hvad de bedst kunne lide, var svaret et højt "alt".👍🏼Personalet der er også super venlige og hjælpsomme. ❤️

Tim

11. juni 2024

Kan kun anbefale et besøg

Kan kun anbefale et besøg her! Sørg for at planlægge mindst 3 timer for dit ophold, der er meget at opdage.