26. maj kl. 11:00: Vestjylland i fugleperspektiv

Se alle events

Mordmysteriet i mørket

10. oktober 2023 kl. 18:00 - 10. oktober 2023 kl. 21:00

Mørket har tætnet sit greb om vestkysten, og efterårsstormene raser over land og by. Med mørket følger mystikken, som har spredt sig som et tungt tæppe over Naturkraft. Der er sket et mystisk mord og landbetjenten har brug for hjælp. I efterårsferien åbner Naturkraft, som noget nyt, dørene op efter mørkets frembrud, så alle modige børn og voksne kan løse mordgåden i nattens mulm og mørke. Dem, der altså tør…

Grib fat i familie og venner og få en sjov oplevelse sammen i mørket, når Naturkraft holder aftenåbent 4 dage i oktober måned: d. 10. 16., 17. og 24. oktober kl. 18-21.

I ly af mørket er der sket et mystisk mord i Naturkraft. Forfatteren Vibe blev fundet myrdet en kold efterårsmorgen, og den lokale landbetjent har brug for hjælp fra voksne og familier med store børn til at løse mordgåden. Sporene fører tilbage til gamle hemmeligheder, som har været bevaret i århundreder – for mennesker kan lyve, men naturen gør ikke… Og hvad er det for nogle mystiske væsener, der kan skimtes langt væk i mørket? Det er slet ikke længe siden, at natmandsfolk, lygtemænd og mosekoner huserede på den øde hede i Vestjylland.

Slå jeres indre detektiv løs!

Slå jeres indre detektiv løs, så I er klar til at kunne afhøre vidner, finde spor og løse gåder for at opklare mordmysteriet. Vejret kan vise sig fra sin barske side, så hop hellere i et par gode støvler og en varm jakke, for I skal rundt i hele parken for at lede efter spor. Som ægte detektiver kan det også være en god ide at medbringe en notesbog og blyant, så I kan holde styr på sporene, og glem endelig ikke mobiltelefonen og evt. en powerbank. Sporene er godt gemt, så en lommelygte kan også være en rigtig god hjælp i mørket.

Mystisk stemning både inde og ude

I hovedbygningen er lyset dæmpet, så udstillingerne får et skær af mystik, og den store bølge lyser op i mørket. I caféen kan I sætte jer og få varmen med kakao og vafler. Viser nattehimlen sig fra sin smukkeste side, kan I gå en måneskinstur på volden og se Vestjyllands skyline med den klareste stjernehimmel over Ringkøbing Fjord.

Japhia Gottschalk

8. april 2024

Et skønt udflugtsmål

Et skønt udflugtsmål, hvor store og små kan hygge sig og tilegne sig viden på samme tid. Alt er så smukt vedligeholdt, stilfuldt og fornuftigt. Mad og drikkevarer i cafeen var fremragende.