Byg med naturen

24. maj 2023 kl. 10:00 - 24. maj 2023 kl. 12:30

Kan du bygge noget, der kan holde til vestenvinden?

Når man har skullet bygge huse, vindmøller og andre konstruktioner, så har man altid skullet have naturens kræfter in mente, når man har bygget her i Vestjylland, for hvis det man byggede, ikke kunne holde til Vestenvinden eller eventuelle oversvømmelser, så holdt man ikke længe på Vestkysten.

Hver dag fra kl. 10:00-12:30, kan du og din familie prøve kræfter med at bruge naturens ressourcer til at bygge noget selv, der kan modstå naturens kræfter!

Vestjylland er gennem de sidste mange tusinde år blevet formet af naturens kræfter, især vind og vand. Vores region er ofte udsat for de forskellige naturkræfter i form af bl.a. oversvømmelser og storme, hvilket har haft stor betydning for livet og levebrødet for de mennesker, der bor i området.

Vestenvinden er også en (næsten) konstant med- og modspiller i Vestjylland, og man kan blot se på træerne i Vestjylland, som næsten alle er bukket mod øst. Vinden kan også forårsage betydelige skader, især på kysten, hvor den kan erodere sandklitter og forårsage oversvømmelser, men den har også spillet en vigtig rolle i vores kulturarv, idet vindmøller har været et almindeligt element i landskabet i mange århundreder. Disse blev brugt til at male korn, pumpe vand og generere energi, og de er stadig en vigtig del af vores historie og identitet.

Alexander

14. juli 2024

Jeg elsker at være her

Jeg elsker at være her med mine børn og hele tiden lave nye eksperimenter. Meget flot anlæg.

13. juli 2024

Et smukt og interessant besøg

Et smukt og interessant besøg med vores børn. Vi gik på opdagelse udenfor og nyder at lave brød på pinde med krydderurter fra haven.

Mara

8. juli 2024

Vi er simpelthen begejstrede!

Vi var der i dag og er simpelthen begejstrede! Vi voksne og de to børn (6 & 12 år) havde det fantastisk. Denne udflugt er en klar anbefaling til alle! Tip: tag MASSER af tid med. Der er meget at opdage.

Joerg

29. juni 2024

Super flot, for børn og voksne, bestemt et besøg værd.

Sandra

24. juni 2024

Super god til unge og gamle!

Super god til unge og gamle! Vi var her for anden gang med 2 børn (4 og 9), og da de til sidst blev spurgt om, hvad de bedst kunne lide, var svaret et højt "alt".👍🏼Personalet der er også super venlige og hjælpsomme. ❤️

Tim

11. juni 2024

Kan kun anbefale et besøg

Kan kun anbefale et besøg her! Sørg for at planlægge mindst 3 timer for dit ophold, der er meget at opdage.